Land auswählen
Verändere deine Stadt und habe weiterhin Spaß
- Türkçe
- English
- Hrvatski
- Shqip
- Deutsch
- Français
- Dansk
- Čeština
- Nederlands
Orhan Burian
Verkaufsveranstaltungen
Orhan Burian verkaufsveranstaltungenAdanaAdana Tickets
AmasyaAmasya Tickets
AnkaraAnkara Tickets
AntalyaAntalya Tickets
BalıkesirBalıkesir Tickets
BartınBartın Tickets
BursaBursa Tickets
EdirneEdirne Tickets
EskişehirEskişehir Tickets
KastamonuKastamonu Tickets
KırklareliKırklareli Tickets
KocaeliKocaeli Tickets
MersinMersin Tickets
NiğdeNiğde Tickets
ŞanlıurfaŞanlıurfa Tickets
SinopSinop Tickets
TekirdağTekirdağ Tickets
YalovaYalova Tickets
ZonguldakZonguldak Tickets
WhoIs
BiographyDeneme ve eleştiri yazarı, çevirmen olarak Türk Edebiyatı'na önemli katkıları bulunan Burian 1932’sde Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Cambridge Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı eğitimi gördü. 1937 yılında Türkiye’ye döndükten sonra, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne asistan olarak girdi. Öldüğünde aynı bölümde profesörlük görevini yürütmekteydi.
Edebiyatta yeni atılımları savunan Orhan Burian’ın ilk yazıları 1936’da aylık sanat ve fikir dergisi Yücel’de yayımlandı. 1940’ta Doğu ve Batı klasiklerini Türkçe’ye kazandırmak amacıyla kurulan Tercüme Bürosu’nun üyeleri arasında yer aldı. 1952’de Vedat Günyol ile birlikte daha sonra Yeni Ufuklar adını alan Ufuklar dergisini çıkarmaya başladı. Fikir, toplum ve sanat konularında yazdığı eleştiri ve denemeleriyle tanınan Burian yazılarındaki insancıl ve hoşgörülü tavırlarıyla dikkat çekti.
Yazılarıyla yaymaya çalıştığı hümanizmi şöyle değerlendiriyordu: “...bir arayış sistemidir. Bu arayış yüzyılların yüklediği dogmalardan silkinerek öze, köke insana gitmeyi amaçlar.” Shakespeare’in Othello, Hamlet ve Atinalı Timon gibi eserlerini Türkçe’ye kazandıran Burian’ın Kurtuluştan Sonrakiler (1946) isimli bir şiir antolojisi bulunmaktadır.