Palanga
‘’Fala inanma, falsız da kalma’’ demişler. Fallara düşkün, zengin olduğu kadar cimri de olan Haşmet Bey, geleceği fallardan öğrenmeye çalışır. Biricik, saf, temiz yürekli kızı Mahpeyker yanından ayrılmasın diye; zengin, mevki sahibi, gözü tok, fazla akrabası olmayan münasip bir iç güveyisi ile kızını baş göz etmek ister. Haşmet Bey’inin yanında 5 yıldır çalışan hizmetlisi Yadigar ise bütün bu curcunanın başıdır.
Yadigar’ın eskiden yanında çalıştığı ve altınlarını çalıp kaçtığı Firdevs Hanım ise aksi gibi yan mahalleye taşınınca olaylar başlar. Haşmet Bey’in zenginliğini duyan Firdevs Hanım, oğlu yedi bela Sadi üzerinden Yadigar’ı da zor kullanarak Haşmet Bey’e yanaşmaya çalışır. Biricik oğlu Sadi’yi Mahpeyker’e, kendini de Haşmet Bey’e yamamak için anne oğul türlü fırıldaklar çevirir. Tabi her durumda zararlı çıkan zavallı(!) Yadigar olacaktır.
Peki Yadigar nasıl çıkacak bu fırıldaklıkların içinden?
‘’PALANGA’’ oyunu; Geleneksel Türk Halk Tiyatrosu ögelerinden biri olan ‘’Orta Oyunu’’ tarzında yazılan güncel bir metin. Aynı zamanda reji, dekor ve oynanış biçimi ile de günümüzde karşılığını bulacak ‘’Müzikli Oyun- Komedi’’ formunda seyircisi ile buluşuyor.
Temposu hiç düşmeyen bir solukta izleyeceğiniz bu komedi aynı zamanda “Sazendeler” eşliğinde müzikal ziyafetine de sizleri davet ediyor.
Peki “Palanga” ne?
Buyurun bu sorunun cevabını oyunun içinde hep birlikte bulalım.
- Ereignistyp Müzikli Oyun