Change your city to find closest events

Select Country

Change your city and continue to fun

Discover thousands of events and venues...
Popular Searches
Biletinial Suggests
      Biletinial Suggests
        Discover Your City #Special Events For City
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch
        • Français
        • Dansk

        Gülçin Kültür Şahin


         

        Gülçin Kültür Şahin Kimdir?

        Gülçin Kültür Şahin, 10 Ekim 1987'de İstanbul'da dünyaya gelen başarılı tiyatro ve sinema sanatçısıdır. Tiyatro ve sinema alanında önemli bir başarıya sahip olan Şahin, eğitim hayatına Babaeski Anadolu Lisesi'nde başlamış olup, ardından, Hacettepe Üniversitesi'nde Gıda Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapmış olup araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.

         

        Kariyeri

        2012 yılında Tarım Bakanlığı'nda Gıda Mühendisi olarak görev aldığı dönemde, TiyatroMUZ Tiyatro Ekibi ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. 2013 yılında tam burslu olarak Bilkent Üniversitesi'nde Oyunculuk Bölümü'nde eğitimine devam eden başarılı sanatçı 2015-2017 yılları arasında Bilkent Çocuk Tiyatrosu'nda Program Koordinatörü olarak da görev yapmıştır. 2017 yılında bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, Tarım Bakanlığı'ndan istifa ederek tamamen oyunculuk kariyerine odaklandı.

        2018 yılında "Adım Feuerbach" adlı oyunda Selçuk Yöntem ve Toprak Can Adıgüzel ile birlikte oynadı. Aynı yıl, Tolga Karaçelik'in yönettiği "Kelebekler" filmindeki "Hatice" rolüyle 2018 Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Ayrıca, oyunculuğun yanı sıra 2017 yılından beri Milliyet Kitap'ta kitap tanıtımı üzerine yazılar sunmaktadır.

        Gülçin Kültür Şahin, son dönemde başarılı performansları ile dikkat çeken ve birçok ödüle layık görülen bir sanatçı olarak kazandığı ödüller arasında, 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (2022), 8. Boğaziçi Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (2020), ve 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü (2020) gibi prestijli ödülleri bulunmaktadır. Ayrıca, 51. SIYAD Türkiye Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" adaylığı ve 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri'nde "Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu" adaylığı da bulunan sanatçı yeteneğini çeşitli alanlarda kanıtlamıştır.

         

        Günümüz

        Günümüzde ise en son filmi "Tereddüt Çizgisi" ile seyirci karşısına çıkan sevilen oyuncu Gülçin Kültür Şahin, hem yetenekli bir oyuncu olarak hem de kültürel katkılarıyla dikkat çeken bir isim olarak Türk sinema ve tiyatrosunda kariyerine devam etmektedir.

         

        Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

        Benim Adım Feuerbach (2018) - Oyuncu

        Madde 22 (2017) - Oyuncu ve Reji Asistanı

        Lefty’i Beklerken (2017) - Oyuncu

        Mouthgasm Pt1 (2016) - Oyuncu (İngilizce)

        Voiceless (Dans Projesi) (2016) - Dansçı

        Dr. Korczak Örneği (2015) - Oyuncu ve Yönetmen Yrd.

        Kel Kantocu-Ders (2015) - Oyuncu

        Lady with a Lapdog with Jokes and A Happy Ending (2015) - Oyuncu (İngilizce)

        American Blues (2014) - Ses Teknisyeni (İngilizce)

        Hadi Bakalım Stand-up Gösterisi (2013) - Yazar ve oyuncu

        Çıkmaz Sokak Çocukları (2013) - Reji Asistanı ve Ses Teknisyeni

        Doğaç Seleksiyon (Doğaçlama Tiyatro) (2012) - Oyuncu

        Soyut Padişah (2012) - Oyuncu

         

        Filmografisi

        Televizyon:

        2018-2019: Gülperi - Rol: Kader - Yardımcı oyuncu

        2020-2022: Kırmızı Oda - Rol: Sekreter Tuna - Başrol oyuncusu

        2020: Doğduğun Ev Kaderindir - Konuk oyuncu

        2021: Masumlar Apartmanı

        2023-2024: Ömer - Rol: Nuran - Yardımcı oyuncu

        İnternet:

        2020: Bir Başkadır - Rol: Mesude - Konuk oyuncu

        2021: Fatma - Rol: Kadriye - Yardımcı oyuncu

        Sinema:

        2018: Kelebekler - Rol: Hatice

        Sibel - Rol: Feride

        2019: 7. Koğuştaki Mucize - Rol: Hatice

        2020: Kumbara - Rol: Ayfer

        Çatlak - Rol: Fatma

        Yakında: Mukadderat - Rol: Cavidan