Binlerce etkinlik ve mekanı keşfet...
Popüler Aramalar
Biletinial Öneriyor
      Biletinial Öneriyor
        Şehrini Keşfet #Şehrine Özel Etkinlikler
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        Türk Müziği Akşamları Saz Musikimizden Örnekler - İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu

        Türk Müziği Akşamları Saz Musikimizden Örnekler - İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu

        • Konser.

        Türk Müziği Akşamları Saz Musikimizden Örnekler - İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu

        Türk musikisi tarihinin hemen her döneminde sözlü musikinin gölgesinde kalmış olan saz musikisi, muhteviyatına bakıldığında aslında önemli bir konumda değerlendirilmelidir.16. yüzyılda Gazi Giray Han, 17 ve 18. yüzyıllarda Ali Ufki, Kantemiroğlu ve III. Selim; besteleri ve saz eserleri derlemeleriyle saz musikisi alanında önemli hizmetler veren müzik adamlarından ilk akla gelenlerdir. 19. yüzyıla kadar devam etmiş olan klasik fasılların başı ve sonu için bestelenen“peşrevler” ve “saz semaileri”, peşrevden de önce bir sazende tarafından irticalen yapılan “taksimler”; saz musikisinin en gözde, klasik ve kadim formlarını oluşturmuşlardır. Bunların yanı sıra; medhal, zeybek, mandıra, oyun havası, sirto, longa gibi formlardan eserler de daha sonradan saz musikisi repertuvarlarında yerini almaya başlamıştır. Musikimizde daha önce çoğunlukla insan sesine eşlik etmek için kullanılan sazlarımız, 19. yüzyılın sonları, 20. yüzyılın başlarında Tanburi Cemil Bey’in önayak olduğu bir reformla; sazendeler tarafından solo şeklinde veya diğer sazların da bulunduğu topluluklarda, bir hanendeye ihtiyaç duymaksızın konserler ve ticari plaklarda çalınabilmeyebaşlamıştır. Saz musikisinin gelişimi açısından bu dönembüyük önem taşır. Tanburi Büyük Osman Bey, Tanburi Cemil Bey, Şehzade Seyfeddin Efendi, Hüseyin Sadeddin Arel, Sedad Öztoprak, Şerif Muhiddin Targan, Refik Fersan, Hasan Ferid Alnar, Reşat Aysu, Vecdi Seyhun gibi bestekârlar; 19 ve 20. yüzyıl saz musikimize farklı perspektiflerden önemli eserler kazandırmışlardır. İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu olarak hazırladığımız bu konserde Turgut Özüfler (kanun), Ömer Aşcıoğlu (kemençe) ve Ahmet Yağmur Kucur (tanbur); farklı dönemlerin bestekârlarından çeşitli formlarda saz eserleri seslendirecekler. 

        AKM ETKİNLİK NOTLARI

        Bilgi: Etkinlik seansları bir ay önce aynı tarihte satışa açılmaktadır.

        İade ve Değişiklik

        ÜYELIK girişi yapılarak satın alınan biletlerin iadesi, etkinlik saatine 48 saat kala BILETLERIM bölümü içinde yer alan İPTAL ET kısmından yapılabilir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir. 
        ÜYELIK girişi yapılmadan satın alınan biletlerin iade taleplerinin etkinlik saatine 48 saat kala info@biletinial.com  adresine mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış  biletler için geçerlidir.

        AKM’de gerçekleşecek etkinliklerin tümü pandemi sebebiyle özel kurallara tabidir. Bilet satın alan herkes bu kurallara uymayı ve yaptırımları kabul etmiş sayılır.
        Öğrenci bileti, öğrenci kimliği ile geçerlidir. Öğrenci kimliğinin etkinlik günü görevlilere gösterilmesi gerekmektedir.
        AKM Yönetimi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet iadesi yaparak etkinlik alanına almama hakkına sahiptir.

        Atatürk Kültür Merkezi  tarafından iptali gerçekleştirilen etkinliklerimizde, gişeden alınan biletler için iade başvuru süresi iptal edilen tarihten itibaren 15 gündür. Bu süre içerisinde izleyicilerimizin AKM gişeye iade talebinde bulunmaları gerekmektedir.

        Sağlığınız İçin

        T.C. İçişleri Bakanlığı'nın 14.01.2022 tarihli "PCR Test Zorunluluğu" konulu genelgesi uyarınca koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi ile konuyla ilgili olarak Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığına karar verilmiştir.

        Etkinlik Süresince

        Konser esnasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. kayıt cihazlarıyla kayıt yapılması yasaktır. Kayıt cihazları mekânlara alınmayacaktır.

        Tüm etkinlik 7 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur.
        Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.

        Mekân Kuralları

        Etkinlik başlangıç saatinden en az 1 saat önce biletle birlikte etkinliğin kapısında olacak şekilde hazır olunması gerekmektedir.

        Mücbir sebeplerle konser mekânlarında değişiklik olabilir. AKM yönetimi, yeni mekânda izleyicilerimize bilet numaralarına en yakın yeri temin edecek bir oturma planı hazırlayacaktır. Satın alınan biletler, mekân değişikliği nedeniyle iade edilmez.
        Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz.
        Mekânlarda belirtilen alanlar dışındaki yerlere yiyecek veya içecekle girmek, tütün ve tütün ürünleri tüketmek veya elektronik sigara kullanmak yasaktır.