Evren Duyal


Evren Duyal 24 Temmuz 1973, İstanbul tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, eğitmen.

Şişli Terakki Lisesi'nin ardından 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Duyal, 1994 - 1995 yılları arasında Bizim Tiyatro'da görev yaptı. 1995 yılı sonunda Tiyatro Ti'ye katılan sanatçı, 1998'den 2001 yılına kadar istanbul Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü`nde tiyatro bölüm başkan yardımcısı olarak ses, nefes, fonetik ve oyunculuk dersleri verdi. 2000 - 2001 yıllarında TED İstanbul Koleji'nde 2007'den sonra da özel bir bankanın tiyatro kulübünde drama öğretmenliği yapan sanatçı, aynı zamanda 1998 yılından bu yana kamera karşısısnda da yer alarak çeşitli sinema ve dizi filmlerde oynamıştır. 2007 yılında Tiyatro Ti'den ayrılan Evren Duyal "İstanbul İmpro" adlı grupla tiyatroya devam etmekte ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitmenlik yapmaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Milena’dan Kafka’ya Mektuplar - 1994 / Bizim Tiyatro
Nasrettin Hocanın Eşeği - 1994 / Bizim Tiyatro
Adam Adamdır - 1995 / Tiyatro Ti
Getto - 1996 / Tiyatro Ti
Trafik Canavarını Gördünüz mü? - 1996 / Tiyatro Ti
Bekleme Odası - 1999 / Tiyatro Ti
Sakıncası Yoksa Baksa Şeylerden Konuşalım - 2000 / Tiyatro Ti
Masal Bu Ya - 2001 / Tiyatro Ti
Adamın Biri - 2002 / Tiyatro Ti
Minti Montili Şapkanın Sırrı - 2003 / Tiyatro Ti
Başkan ve Hayalet - 2006 / Tiyatro Ti
Ne Ala Temaşa - 2007-2011 / istanbulimpro
Kayıp Oyun-2011 /istanbulimpro
Haftanın Elemanı'-2011/istanbulimpro

Filmografi

Dedemin Dolabı Safiye FM-2012
Bir Günah Gibi Atiye-2012
Turquaze-2009
Aşk-ı Memnu dizi nesrin 2008
Bahtı Kara - 2008
Yıldızlar Savaşı - 2007
Eksik Etek - 2006
Patron Kim - 2005
Büyük Firar - 2000
Leoparın Kuyruğu - 1998
Anneme Koca Arıyorum - 1988
Kim Bunlar - 1987

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!