Gizem Karaca Ekmekçi


Gizem Karaca, 7 Eylül 1992 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca'dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik göçmenidir. Küçükken ailesi Amerika'ya taşındığı için çocukluğu ABD ve Kanada'da geçti. İlkokulu ABD'de, ortaokulu Kanada'da bitiren Karaca lise yıllarında Türkiye'ye döndü. Lise bittikten sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. İngilizce ve Fransızca biliyor.
 
Karaca 16 Eylül 2017 tarihinde işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendi.
 
Kariyeri

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandıktan sonra zor geçen derslerden kaçmak için güzellik yarışmasına katılmaya karar vermiş, Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. Yarışma bittikten hemen sonra gelen dizi tekliflerini değerlendirmiş, 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı dizide başrol ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. 2012-de Emir'in Yolu isimli ikinci dizisinde de baş rol Güneş Sancaktar'ı oynadı. 13. bölümün ardından dizi yayından kaldırıldığı için bir süre Amerika'ya gidip New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi alan Gizem Karaca yeni dizisi Benim Hala Umudum Var ile 2013 ün yazında ekranlara dönüş yapmıştır. Güzel oyuncu 2014 yılında Seni Seviyorum Adamım isimli ilk sinema filminde başrol oynadı. Film 21 Kasım'dan itibaren vizyona girdi. Karaca 2014 Haziran ayında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Güzel Köylü adlı dizide Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat ile beraber başrol oynadı. Ancak dizi, 17 Haziran 2015'te sona erdi. 2017 de İçimdeki Fırtına dizisinde rol almaya başlamıştır. Aynı zamanda 2017 de Kara Sevda dizisine komiser Mercan rolü ile katıldı ve birkaç bölüm sonra ayrıldı.
 
Ödülleri ve başarıları

Miss Turkey 2011, İkincilik
Miss World 2011 En İyi Ulusal Elbise Ödülü
Avrasya Üniversitesi - Avrasya Enleri Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu

Filmografisi
 
2011 L'Oréal Paris Miss Turkey Kendisi - Gizem Karaca Yarışmacı, Kanal: FOX TV , Yarışma
2012 Eve Düşen Yıldırım Muazzez Başrol Oyuncusu, Kanal: Show TV
2012 Emir'in Yolu Güneş Sancaktar Başrol Oyuncusu Kanal: Show TV
2013-2014 Benim Hala Umudum Var Umut Özden/Korkmaz Başrol Oyuncusu, Kanal: Star TV, FOX TV
2014 Seni Seviyorum Adamım Ezel Başrol Oyuncusu, film
2014-2015 Güzel Köylü Gül Sümbül/Alkan Başrol Oyuncusu, Kanal : Star TV
2016 İstanbul Sokakları Nazlı Başrol Oyuncusu, Kanal: Show TV
2017 İçimdeki Fırtına Deniz Başrol Oyuncusu, Kanal: Star TV
2017 Kara Sevda Mercan Konuk Oyuncu, Kanal: Star TV
2017 Küçük Ortak Ceren Başrol Oyuncusu, film
2017 Ay Lav Yu tuu Sultan Başrol Oyuncusu, film
2018- İnsanlık Suçu Suna Değirmenci Başrol Oyuncusu, dizi

Rol aldığı Müzik Klipleri
 
2017 Berkay - Bana Sen Gel

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!