Hakan Karsak


Hakan Karsak 1 Nisan 1975 doğumlu Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.
 
Hakan Karsak 1992 yılında Ankara Gençlik Tiyatrosu ve Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Tiyatro Topluluğu’na katıldı ve tiyatroya amatör olarak adım attı. Kısa bir süre sonra Ankara Sanat tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi’nde kursiyer olarak çalışmaya başladı. Liseden sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Bölümü’ne girdi. Mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’ne girdi ve buradan mezun oldu. Düzce depreminden sonra depremzede çocuk ve gençleri rehabilite edebilme amacıyla UNICEF’le beraber çalışarak Düzce’de 2 yıl tiyatro eğitmeni olarak görev aldı. Hakan Karsak 2013′te Boğaziçi Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü.
 
Tiyatro Oyunları

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz-2016
Kaç Baba Kaç : Ray Cooney - Bakırköy Belediye Tiyatrosu -2013
İkinin Biri : Ray Cooney - İzmit Şehir Tiyatrosu - 2010
Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir şey Oldu : Larry Gelbert - Bert Shevelove - Küçük Çekmece *Belediye Tiyatrosu - 2009
Min Dit(Ben Gördüm)-2009
Vanilyalı İlişkiler : Asuman Çakır - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2009
Onlar Ermiş Muradına : Georges Feydau - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008
Bit Yeniği : Georges Feydeau - Eskişehir Şehir Tiyatrosu - 2008
Şahane Düğün : Robin Hawdon - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2007
Bu Oyun Başka Oyun : Ken Ludwig - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2006
Karma Karışık : Ray Cooney - Eskişehir Şehir Tiyatrosu - 2006
Papaz Kaçtı : Phıllıp Kıng - Asuman Dabak Tiyatrosu - 2005
Kantocu : Haldun Dormen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2005
Amphitryon 2000 : Haldun Dormen - Diyarbakır Tiyatrosu - 2000
Bir Kış Öyküsü (Buzlar Çözülmeden) : Cevat Fehmi Başkut - 2000
Zafer Madalyası : Thomas Heggen\Joshua Logan - Diyarbakır Tiyatrosu - 1999
Nice Yıllara (oyun) : Bernard Slade - Diyarbakır Tiyatrosu - 1998
Yukarıda Biri mi Var : Ray Cooney - Diyarbakır Tiyatrosu - 1998
Küçük Adam Ne Oldu Sana? - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1997
Kare As : Ray Cooney\Tony Hilton - Diyarbakır Tiyatrosu - 1997
Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et Lasaygues - Diyarbakır Tiyatrosu - 1996
Arapsaçı : Georges Feydeau - Diyarbakır Tiyatrosu - 1995
Komik Para : Ray Cooney - Diyarbakır Tiyatrosu - 1995
Muhteşem İkili : Diyarbakır Tiyatrosu - 1994
Sevgilime Göz Kulak Ol : George Feydeau - Diyarbakır Tiyatrosu - 1994
Beşten Yediye : Gerard Lauzier - Diyarbakır Tiyatrosu - 1993
Hastalık Hastası : Moliere - Diyarbakır Tiyatrosu - 1992

Filmografi

Sinema

2015 Köpek Kaan Başrol
2014 Silsile Bozo Bozo lakaplı bir adamı canlandırmıştır.
2014 Sarmaşık Nadir Nadir karakterini canlandırmıştır.
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum? Sedat Yardımcı Başrol
2014 Muska Yaşar Yardımcı Başrol
2014 Kuzu Yok Bu filmde ismi geçmemektedir.
2014 Kumun Tadı Fehmi Yardımcı Başrol
2014 Deniz Seviyesi Sabri Bu filmde rolü çok önemli değildir.
2013 Patika Yok Kısa Film - Başrol
2011 Yangın Var Yok Konuk Oyuncu
2009 Press Komiser Yardımcı Başrol
2009 Ben Gördüm Nuri Kaya Başrol
2009 Ay Lav Yu Jandarma Komutanı Sadece bir sahnede çıkmıştır.

Televizyon
 
2015-günümüz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Enişte Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır'ın başrolde oynadığı dizide Oktay Kaynarca'nın eniştesini canlandırmaktadır.
2014 Ulan İstanbul Faysal Temiz Konuk Oyuncu
2014 Benim Adım Gültepe Basri Bu performansıyla çok beğenilmiştir.
2013 Vicdan Yaşar Kısa süren dizide Yaşar rolünü canlandırmıştır.
2012-2013 Sultan Bilal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştür.
2011 Firar İlhan İkincil bir karakteri canlandırmıştır.

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!