Jonny Coyne


Jonathan "Jonny" Coyne, İngiliz aktör. Profesyonel bir futbolcunun ve bir terzinin ortanca çocuğudur. Fox'un kısa sürmüş dizisi Alcatraz'daki Warden Edwin James rolüyle tanınmaktadır. Once Upon a Time in Wonderland'de Dr. Lydgate rolünü de oynamıştır.
 
Kariyer

Coyne ilk olarak okul oyunlarında yer aldı. The Judge in Oscar Wilde's Hang of the Gaol ve Phaeton in Ovid's Chariot of the Sun oyunlarinda başrolleri oynadı. Ulusal başında çok iyi yorumlar aldı ve bir aktör olmaya karar verdi. Londra'daki Royal Academy of Dramatic Art okulunda okunmaya hak kazandı ve mezuniyetinin üstüne Hannan Clarke Ödülü'nü kazandı.
 
Televizyondaki ilk rolü 1990 yılında London Burning'de oynadığı bir bölümdür. Bir sonraki büyük rolü Gulliver's Travels'daki Ted Danson karakteridir. Bundan sonraki birkaç yıl icerisinde EastEnders, Pulling ve The Bill gibi gibi dizilerde oynadı. 2003'te Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life'a ve 2010'da The Nutcracker in 3D'de oynadı.
 
En büyük rolü Alcatraz'daki Warden Edwin James'dir. Daha sonra Would You Rather ve London Boulevard gibi filmlerde de oynadı. 2013'te Gangster Squad'da ve The Hangover Part III'de oynadı.
 
Filmografi

Film
 
1996 Secrets & Lies Fiancé
2003 Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life Gus Petraki
2007 Irina Palm Dave
2008 Sharpe's Peril Croop Televizyon filmi
2009 The Nutcracker in 3D Gnomad
2010 London Boulevard Heavy One
2012 Would You Rather Bevans
2013 Gangster Squad Grimes
2013 The Hangover Part III Hector
2014 Nightcrawler Pawn Shop Owner

Televizyon

1990 –2008 The Bill Various Characters 5 Bölüm
1996 Gulliver's Travels Yahoo minidizi
2009 Merlin Asgerd 1 Bölüm
2012 Alcatraz Warden Edwin James 13 Bölüm
2013 Once Upon a Time in Wonderland Dr. Lydgate 2 Bölüm
2014 Turn: Washington's Spies
2014 Mom Mr. Perugian 3 Bölüm
2015 Gotham Carl Destro 1 Bölüm

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!