Metin Yıldırım


İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu olan sanatçı bazı özel tiyatrolarda görev yaptı. 1992'de dublaj yapmaya başlayan Yıldırım, 1992-1993 sezonda İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Macbeth ve 1995-1996 sezonda Dördüncü Murat adlı oyunda oynadı. Birçok reklam ve sinema filmi ve televizyon dizilerde rol aldı. Halen TRT ve özel televizyon kanallarında dizi filmlerde ve sinemada rol almaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

Pir Sultan Abdal
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Yalancı Kız
İyilik Ağacı

Filmografi

Beni Böyle Sev, 2013
Gurbette Aşk, 2013
Gönül Çelen, 2011
Yamak Ahmet, 2012
Son Ağa, 2008
Sağır Oda, 2007
Kampüsistan, 2005
Kanımdaki Barut, 2008
Hayat var, 2007
Eylül, 2005
Karartma Geceleri
Hoşçakal İstanbul
Abuzer Kadayıf
Asmalı Konak
Filler ve Çimen
O Şimdi Mahkum
Çiçek Taksi
Tatlı Kaçıklar
İkinci Bahar
Üvey Baba
Zilyoner
Güzel Günler

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!