Numan Acar

BİLETİNİ AL

Türk-Alman ortak yapımı filmleri üzerinde bir yapımcı olarak uzmanlaşmıştır. Bir aktör olarak birkaç Türk ve Alman yapımlarında yer aldı. Türk dizisi Menekşe ile Halil'de de yapımcı olarak çalışmıştır.

Numan Acar Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Kozoğlu köyünde doğdu. Sekiz yaşına kadar Erzincan'da yaşadıktan sonra 1982 yılında Almanya'ya göç etti ve Wiesbaden'de inşaat mühendisliği okudu. Numan Acar, tiyatro ile eğitimine başladı. 2001 yılında eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Sonra film endüstrisinin taşınarak 2002 yılında profesyonel oyunculuğa başladı. Bir Türk filminde ilk kez 2004 yılında Kebab Connection ile yer aldı. Sonra 2005 yılı yapımı Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü adlı filmde küçük bir rol aldı. 2007 yılında film yapım şirketi Acar Eğlence'yi kurdu. 2012 yılı yapımı olan ve başrolünü Ata Demirer'in oynadığı Berlin Kaplanı adlı filminde hem oyuncu olarak yer almış, hem de yapımcılığını yapmıştır. Numan Acar hem Türkiye'de hem de Almanya'da çalışmaktadır.

2014 yılında, Amerikan yapımı Homeland adlı dizinin 4. sezonunda Pakistan daki Taliban lideri Haissam Hakkani rolünde oynadı. Berlin'de yaşayan Acar, Almanca, Türkçe, İspanyolca ve İngilizce olmak üzere birkaç dili akıcı konuşabilmekte; ayrıca Kürtçe, Azerice ve Arapça bilgisine de sahiptir.

Filmografi

2003: KreuzGang
2003: Sammler
2004: Kebab Connection
2004: Max und Moritz Reloaded
2004: Fliegende Ratten
2005: 7 (Sieben)
2005: Lieben
2005: Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü
2006: Cenneti Beklerken
2006: Eve Giden Yol – Road Home.
2006: Last Look
2007: Mülteci – Refugee
2007: Lauf um Dein Leben – Vom Junkie zum Ironman
2007: Ein Augenblick Freiheit
2008: Dot (Punkt)
2008: Ninja Assassin
2010: Das Haus Anubis
2010: Zeiten ändern dich
2011: Kokowääh
2012: Blutadler
2013: The Berlin File
2014: Homeland
2014: Kesik (film)
2014: Rosewater
2014: Yarışan Kalpler
2016: The Great Wall
2017: Prison Break: Sequel
2017: The Promis

E-bültenimize abone olun etkinlikleri kaçırmayın!