Ruhi Sarı


Ruhi Sarı Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Sanat hayatında şimdiye dek 10 sinema filmi, 17 televizyon dizisi, 3 tiyatro oyunu, 2 televizyon filmi ve 3 kısa filmde rol almıştır. Sen de Gitme Triandafilis, Üçüncü Sayfa, Hiçbiryerde ve Made in Europe adlı filmlerdeki performansıyla birçok ödüle layık görülmüştür.

Oyunculuk kariyeri

Tiyatro

Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, sanat hayatına Kartal Sanat Tiyatrosu'nda başladı. Tiyatro sahnesinde Çapraz Aşklar, Ağır Roman , Havadan Sudan ve 2' si 1 Arada adlı oyunlarda rol almıştır.

Sinema

1995'te Tunç Başaran'ın Sen de Gitme Triandafilis adlı filmiyle sinemaya geçti. Filmde başarılı bir performans sergileyerek Antalya Altın Portakal Film Festivali'de "Yılmaz Zafer Onur Ödülü", Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Yılmaz Güney Onur Ödülü" ve Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. Boşnak yazar Meşa Selimoviç'in 1966 tarihli romanı Derviş ve Ölüm'den uyarlanan Derviş (Il Derviscio) adlı filmde genç yetim Yusuf'u canlandırdı. 2002'de gösterime giren filmin yönetmenliğini İtalyan yönetmen Alberto Rondalli üstlendi. Serdar Akar'ın üçüncü sinema filmi Maruf'ta töreler gereğince dul kalan yengesiyle evlenmeye zorlandırılan Maruf'u canlandırdı. 2007'de senaryosunu Yavuz Turgul'un yazdığı ve Ömer Vargı'nın yönettiği Kabadayı'da mafya adamı rolüne büründü. Aynı yıl İnan Temelkuran'ın Made in Europe filminde Ali adında uyuşturucu bağımlısı bir gurbetçiyi canlandırdı. Filmin diğer 17 erkek oyuncusuyla birlikte Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Şimdiye kadar Unutmadım, Bakış ve Çarpışma adlı üç kısa filmde rol almıştır.

Televizyon

Yalan ve Figüran adlı televizyon filmleriyle deneyim kazandı. İlk televizyon dizisi 1999'da Star TV'de yayınlanmaya başlayan Zilyoner oldu.Daha sonra aynı yılda Yılan Hikayesi adlı dizide oynadı. 2000'de TRT'de yayınlanan Yedi Numara adlı dizide Satılmış Ballıoğlu karakterini canlandırdı. Aynı yıl Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Şaşıfelek Çıkmazı dizisinde rol aldı. 2001'de Yeditepe İstanbul, 2002'de Yarım Elma, 2003'te Sultan Makamı, 2004'te Haziran Gecesi, Ruhun Duymaz ve Saçsaça Başbaşa, 2005'te Hırsız Polis, Alanya Almanya ve AB'nin Yolları Taştan, 2006'da ise Ezo Gelin dizisinde rol adlı. 2008 yılında Özcan Deniz ve Meltem Cumbul'un başrollerini paylaştığı Aşk Yakar adlı dizide Tarantino karakterini canlandırdı.2009'da Bahar Dalları 'nda Halil karakterini canlandırdı.Şu anda Yerden Yüksek adlı bir dizide Cumali rölünü oynamaktadır.

Özel hayatı

Ruhi Sarı, 2004 yılında sanat yönetmeni Natali Yeres'le evlendi. Çiftin 2010'da Arte Gün adını koydukları oğulları doğdu.

İstanbul Kurtuluş'ta oturmaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

2' si 1 Arada : Ahmet Kazanbal - Gate Production - 2014
Testosteron (oyun) : Andrzej Saramonowicz - Oyun Atölyesi - 2013
Fare Kapanı : Agatha Christie - Tiyatro Akla Kara - 2011
Sınır (oyun) : Muzaffer İzgü - Kartal Sanat Tiyatrosu - 2010
Çapraz Aşklar : Kandemir Konduk - Sadri Alışık Tiyatrosu - 2007
Ağır Roman : Metin Kaçan - Sadri Alışık Tiyatrosu - 2003
Kabare Taksim : Oya Yüce - Kabare Taksim - 2000

Filmografi

Söz (2018)
Nerdesin Birader (2017)
Sümela'nın Şifresi 3:Cünyor Temel (2017)
Kırgın Çiçekler (2016)-Sadullah Celen
Sen Benimsin (2015)-Ahlas Toprak
Ulan İstanbul (2015)-Muammer Coşkun (31 ve 32. bölümde konuk oyuncu)
Yağmur: Kıyamet Çiçeği (2014) - Saffet
Diğer Yarım (2014-) - Devran
Kardeş Payı (2014) - Konuk oyuncu
Moskova'nın Şifresi: Temel(2013)
Sümela'nın Şifresi: Temel(2011)
Yerden Yüksek(2010)
Kafe (2010)
Bahar Dalları (2009)
Adab-ı Muaşeret (2009) - Ertunç
Pus (2009)
Türkler Çıldırmış Olmalı (2009)
Güz Sancısı (2008) - Nümayişçi
Aşk Yakar (2008) - Tarantino
Kabadayı (2007) - Devran'ın Sağ Kolu
Made in Europe (2007) - Ali
Ezo Gelin (2006) - Recep
Alanya Almanya (2005) - Adem
Çarpışma (2005) - Ali
AB'nin Yolları Taştan (2005) - Serkan Çekirdek
Hırsız Polis (2005)
Saçsaça Başbaşa (2004) - Kamil
Ruhun Duymaz (2004) - Zarif
Haziran Gecesi (2004)
Bakış (2003)
Neredesin Firuze (2003) - Seyfi
Sultan Makamı (2003) - Eko
Yarım Elma (2002) - Huşeng (Azeri)
Maruf (2001) - Maruf
Derviş (2001) - Yusuf
Hiçbiryerde (2001) - Veysel
Yeditepe İstanbul (2001) - Ömer
Şaşıfelek Çıkmazı (2000)
Yedi Numara (2000) - Satılmış Ballıoğlu
Figüran (1999)
Zilyoner (1999) - Engin
Üçüncü Sayfa (1998) - İsa
Unutmadım (1997)
Yalan (1997)
Sen de Gitme Triandafilis (1995) - Rıfat
Çocuk Projeleri
Köstebekgiller: Perili Orman (2015) - Gürkan
Köstebekgiller (dizi) (2014) - Gürkan

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!