Vicky Krieps


Krieps 4 Ekim 1983'de Lüksemburglu bir baba ve Alman bir annenin kızı olarak Lüksemburg şehrinde doğdu. Lüksemburg Sosyalist İşçi Partisi eski başkanı Robert Krieps'in torunudur.

İlk oyunculuk deneyimini lisede edindikten sonra Conservatoire de Luxembourg'a devam etti. 2004'de öğrenimini tamamladıktan sonra Güney Afrika'daki Knysna şehri yakınlarındaki bir köyde bir yıl boyunca insani yardım faaliyetlerinde bulundu. Bu tecrübenin ardından oyunculuk kariyerine devam etmek için Zurich University of the Arts'te eğitim gördü. Burada son döneminde iken ilk oyunu Kopf Ab adlı ilk oyunun yazdı ve yönetti. Bu oyunun başarısı üzerine çalışmalarını Theater an der Parkaue'de sürdürebilmesi için Berlin'e davet edildi.

Özel yaşamı

Alman oyuncu Jonas Laux ile ilişkisinden Elisa adında bir kızı olan Krieps yaşamını Berlin'de sürdürmektedir.

Filmografisi

2008 – La nuit passée (kısa film, Christina rolünde, yönetmen: Eileen Byrne)
2009 – X on a Map (kısa film, Ana rolünde, yönetmen: Jeff Desom)
2009 – House of Boys (yönetmen: Jean-Claude Schlim)
2011 – Anonim (Bessie Vavasour rolünde, yönetmen: Roland Emmerich)
2011 – Biz Değilsek Kim (Orj: Wer wenn nicht wir, Dörte rolünde, yönetmen: Andres Veiel)
2011 – Hanna (Johanna Zadek rolünde, yönetmen: Joe Wright)
2011 – Tatort – Eine bessere Welt (TV dizisi, Mariam Sert rolünde, yönetmen: Lars Kraume)
2012 – D'Belle Époque (Belgesel, Belle rolünde, yönetmen: Andy Bausch)
2012 – Formentera (Mara rolünde, yönetmen: Ann-Kristin Reyels)
2012 – Dünyayı Ölçmek (Orj: Die Vermessung der Welt, Johanna Gauß rolünde, yönetmen: Detlev Buck)
2012 – Hazine Şövalyeleri - Melusina'nın Sırrı (Orj: Schatzritter, Marie rolünde, yönetmen: Laura Schroeder)
2012 – Rommel (TV filmi, Comtesse de La Rochefoucauld rolünde, yönetmen: Niki Stein)
2012 – İki Hayat (Orj: Zwei Leben, Kathrin Lehnhaber rolünde, yönetmen: Georg Maas)
2013 – Karanlık Şerit (Orj: Möbius, Olga rolünde, yönetmen: Eric Rochant)
2013 – Kış Gelmeden (Orj: Avant l'hiver, Caroline rolünde, yönetmen: Philippe Claudel)
2014 – Elly Beinhorn – Alleinflug (TV filmi, Elly Beinhorn rolünde, yönetmen: Christine Hartmann)
2014 – İnsan Avı (Orj: A Most Wanted Man, Niki rolünde, yönetmen: Anton Corbijn)
2014 – Das Zeugenhaus (TV filmi, Marie-Claude Vaillant-Couturier rolünde, yönetmen: Matti Geschonneck)
2014 – Das Zimmermädchen Lynn (Lynn rolünde, yönetmen: Ingo Haeb)
2015 – Colonia (Ursel rolünde, yönetmen: Florian Gallenberger)
2015 – Tag der Wahrheit (Marie Hoffmann rolünde, yönetmen: Anna Justice)
2015 – Mon cher petit village (Elisabeth rolünde, yönetmen: Gabriel Le Bomin)
2015 – Pitter Patter Goes My Heart (Lisa rolünde, yönetmen: Christoph Rainer)
2016 – Hey Gidi Günler (Orj: Was hat uns bloß so ruiniert) (Stella rolünde, yönetmen: Marie Kreutzer)
2017 – Genç Karl Marx (Orj: Le jeune Karl Marx, Jenny von Westphalen rolünde, yönetmen: Raoul Peck)
2017 – Phantom Thread (Alma rolünde, yönetmen: Paul Thomas Anderson)
2017 – Gutland (Lucy rolünde, yönetmen: Govinda Van Maele)
2018 – Örümcek Ağındaki Kız (Orj: The Girl in the Spider's Web, yönetmen: Fede Alvarez)

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!