Willem Dafoe


Kariyerinde The Last Temptation of Christ (1988), Örümcek Adam film serisi (2002-2007) ve Platoon (1986) gibi kaliteli filmlerde oynamıştır.
 
2008 yapımı Lars von Trier filmi Antichrist'taki rolüyle Danimarka'nın en önemli ödülü olan Bodil Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2014'te yine Lars von Trier'in yönettiği tartışmalı film Nymphomaniac'ta da rol aldı. 2015 yapımı Pasolini filminde de devrinin çok tartışılan yönetmeni Pier Paolo Pasolini 'yi canlandırdı.
 
80'li yıllarda yönetmen Elizabeth LeCompte ile birliktelik yaşayan Dafoe'nin 1982 doğumlu Jack adlı bir oğlu vardır. 2005'ten beri İtalyan yönetmen Giada Colagrande ile evlidir.
 
Filmografi
 
1979 Sixteen John Benjamin Williamson Children's animated live-action film
1980 Heaven's Gate
1982 The Loveless Vance
1983 The Hunger 1. Telefon Kulübesi Gençliği
1984 Roadhouse 66 Johnny Harte
         New York Nights Boyfriend[1]
         Streets of Fire Raven Shaddock
1985 To Live and Die in L.A. Erick "Rick" Masters
1986 Platoon Çavuş Elias Aday gösterildi—En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü
1988 Off Limits Buck McGriff
         The Last Temptation of Christ İsa
          Mississippi Burning Ajan Alan Ward
1989 Triumph of the Spirit Salamo Arouch
         Born on the Fourth of July Charlie
1990 Cry-Baby Guard küçük rol
         Wild at Heart Bobby Peru Aday gösterildi—Independent Spirit Award for Best Supporting Male
1991 Flight of the Intruder Teğmen Virgil "Kaplan" Cole
1992 White Sands Deputy Sheriff Ray Dolezal
         Light Sleeper John LeTour Sant Jordi Award for Best Foreign Actor
1993 Body of Evidence Frank Dulaney Aday gösterildi—Golden Raspberry Award for Worst Actor
         Faraway, So Close! Emit Flesti
1994 Tom & Viv Tom Eliot
          Clear and Present Danger John Clark
1995 Victory Axel Heyst
         The Night and the Moment Yazar
1996 Basquiat Elektrikçi
          The English Patient David Caravaggio Aday gösterildi—En İyi Oyuncu Kadrosu SAG Ödülü listesi (sinema)
1997 Speed 2: Cruise Control John Geiger Aday gösterildi—Golden Raspberry Award for Worst Supporting Actor
         Affliction Rolfe Whitehouse
1998 Lulu on the Bridge Dr. Van Horn
         New Rose Hotel X
1999 eXistenZ Gas
         The Boondock Saints Ajan Paul Smecker
2000 American Psycho Dededktif Donald Kimball
         Bullfighter Baba Ramirez
2001 Pavilion of Women Baba Andre
         Edges of the Lord Rahip
2002 Spider-Man Norman Osborn / Green Goblin New York Film Critics Award for Best Supporting Actor
         Journey on Rio Julio, Imaginary Friend Seslendirme
2003 Finding Nemo Gill Seslendirme
         The Reckoning Martin
          Once Upon a Time in Mexico Armando Barillo
          Camel Cricket City Camel Cricket Seslendirme
2004 The Clearing Arnold Mack
          Spider-Man 2 Norman Osborn / Green Goblin Küçük rolde
          The Life Aquatic with Steve Zissou Klaus Daimler Aday gösterildi—Boston Society of Film Critics Award for Best            Ensemble Cast Aday gösterildi—Broadcast Film Critics Association Award for Best Cast
          Control Dr. Michael Copeland Direct-to-video
          The Aviator Roland Sweet
2005 xXx: State of the Union General George Deckert
         Manderlay Grace'in babası
         Before It Had a Name Leslie The Black Widow in the United States
         Ripley Under Ground Neil Murchison
2006 American Dreamz Genelkurmay Başkanı
         Inside Man Yüzbaşı John Darius
         Tales from Earthsea Cob Seslendirme
          Paris, je t'aime The Cowboy Segment: "Place des Victoires"
2007 The Walker Senatör Larry Lockner
          Mr. Bean's Holiday Carson Clay
          Spider-Man 3 Norman Osborn / Green Goblin Küçük rol
          Go Go Tales Ray Ruby
         Anamorph Dedektif Stan Aubrey
2008 Fireflies in the Garden Charles Waechter
         Adam Resurrected Commandant Klein
         The Dust of Time A.
2009 Antichrist He Bodil Award for Best Actor in a Leading Role
2010 Miral Eddie
2011 The Hunter Martin David Aday gösterildi—AACTA Award for Best Actor in a Leading Role
          4:44 Last Day on Earth Cisco
2012 John Carter Tars Tarkas Seslendirme
         Tomorrow You're Gone The Buddha
2013 Odd Thomas Wyatt Porter
         A Woman Max Oliver
         Out of the Furnace John Petty
         Nymphomaniac L
2014 A Most Wanted Man Tommy Brue
        The Grand Budapest Hotel J.G. Jopling
        Bad Country Bud Carter
        The Fault in Our Stars Peter Van Houten
         John Wick Marcus
2015 My Hindu Friend Pasolini Pier Paolo Pasolini
2016 Kayıp Balık Dori Gill Seslendirme
         The Headhunter's Calling
         Dog Eat Dog Mad Dog
2017 Adalet Birliği Bölüm 1 Nuidis Vulko
          Hunter Killer
          What Happened to Monday?
          Death Note Ryuk Seslendirme
          Çin Seddi Sir Ballard
2018 Aquaman Nuidis Vulko

Tv dizileri
 
1985 Murder, She Wrote Bölüm: "Murder in the Afternoon"
1986 The Hitchhiker Jeffrey Hunt Bölüm: "Ghostwriter"
1991 Fishing With John kendisi Bölüm: "Ice Fishing in Northern Maine"
1997
2014 The Simpsons The Commandant (Seslendirme) Bölüm: "The Secret War of Lisa Simpson" (S08E25)
                                                                                      Bölüm: "Blazed and Confused" (S26E07)
2010 American Experience Anlatıcı Bölüm: "Into the Deep: America, Whaling & the World"
2014 The Simpsons Mr Lassen (ses)

Video oyunu
 
2002 Spider-Man Norman Osborn / Green Goblin
2003 Finding Nemo Gill
2003 James Bond 007: Everything or Nothing Nikolai Diavolo
2013 Beyond: Two Souls Nathan Dawkins

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!