Hanging Rock'ta Piknik

Hanging Rock'ta Piknik

5 Mart 2018 Pazartesi
105 dakika
  • 22. Uçan Süpürge

Avustralya Australia / 1975 / 115’ / DCP / Renkli Color / İngilizce English / Türkçe Altyazı Turkish Subtitles

Yönetmen / Director: Peter Weir
Senaryo /
Screenplay: Cliff Green, Joan Lindsay
Görüntü Yönetmeni /
Director of Photography: Russell Boyd
Sanat Yönetmeni /
Art Director: David Copping
Kurgu /
Editing: Max Lemon
Müzik /
Music: Bruce Smeaton, Gheorghe Zamfir
Oyuncular /
Cast: Rachel Roberts, Vivean Gray, Helen Morse, Kirsty Child, Tony Llewellyn-Jones
Yapımcı /
Producer: Hal McElroy, Jim McElroy
Yapım Şirketi /
Production Company: Australian Film Commission, British Empire Films, McElroy&McElroy, Picnic Productions
Dağıtım /
Distribution: The Festival Agency
E-posta /
E-mail: ed@thefestivalagency.com
Yaş Sınırı /
Age Limit: 12+

1977 BAFTA Ödülleri; En İyi Görüntü Yönetmeni / 1976 Taormina UFF; En İyi Film
1976 Avustralya Yazarlar Birliği; En İyi Film / 1973 ABD Bilim Kurgu, Fantazi ve Korku Filmleri Akademisi; En İyi Görüntü Yönetmeni


1977 BAFTA Awards; Best Cinematography / 1976 Taormina IFF; Best Film / 1976 Australian
Writers’ Guild; Best Feature Film / 1979 USA Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films; Best Cinematography

Joan Leslie’nin 1967 yılında yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan film, 1900 yılının sevgililer gününde piknik yapmaya gittikleri Hanging Rock’ta öğretmenleriyle beraber kaybolan bir grup öğrencinin ve onların yokluğunda geride kalanların başından geçenlerin anlatılıyor. Pek de sonuca ulaşmayan bu esrarengiz hikâye, kızların nereye kaybolduğundan çok geride kalanların bu duruma tepkilerini anlatmayı hedefliyor.

English Version

Adapted from Joan Leslie’s 1967 novel of the same name, the film tells the story of a group of students disappeared along with their teachers at Hanging Rock, where they went to a picnic on the Valentine’s Day in 1900, and what the remaining lived through in their
absence. This mysterious story, which does not reach a conclusion, aims to tell the reactions of those remaining besides the disappearance of the girls.

PETER WEIR

1944 Sidney doğumlu Peter Weir, Sidney Üniversitesinde sanat eğitimi gördü. Avustralya Film Stüdyolarında kameraman ve yapımcı olarak çalıştıktan sonra 1973’de kendi filmlerini çekmeye başladı. Ölü Ozanlar Derneği, Truman Show, Tanık, Master
and Commander: Dünyanın Uzak Ucu gibi filmleriyle tanıdığımız yönetmen hem Ölü Ozanlar Derneği için hem de Truman Show için BAFTA’dan En İyi Film Ödülünü aldı.

English Version

Peter Weir, born in Sydney in 1944, studied art at the University of Sydney. After working as a cameraman and producer at Australian Film Studios, he started shooting his own films in 1973. The director whom we know from the films like The Dead Poets Society, Truman Show, Witness, Master and Commander: The Far Side of the World has received the BAFTA Best Film Award for both Dead Poets Society and Truman Show.

Filmografi / Filmography

2010 Özgürlük Yolu / The Way Back
2003 Master and Commander: Dünyanın Uzak Ucu / Master and Commander: The Far Side of the World
1998 Truman Show
1990 Yeşil Kart / Green Card
1989 Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society
1985 Tanık / Witness
1981 Gelibolu / Gallipoli
1974 Paris’i Yiyen Otomobiller / The Cars That Ate Paris

Yorumunuz Başarıyla Gönderildi.
İşlemeniz yapılırken bir hata oluştu

Seanslar ve Salonlar
Sinema Tiyatro Konser Opera&Bale Tümü