Atalay Taşdiken


1964, Konya, Beyşehir doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Beyşehir’de yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Fizik bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Uzun yıllar reklam sektöründe çalıştı. Sırasıyla: karanlık oda teknisyenliği, medya sorumluluğu, Metin yazarlığı ve kreatif yönetmenlik yaptı. Üç yüzün üzerinde reklam filminin yönetmenliğini üstlendi. Otuza yakın kampanyada kreatif yönetmen olarak yer aldı. 1993 yılında Türk-Rus-Özbek ortak yapımı “5 Numaralı Kamp” filminin senarist ve yönetmenliğini yaptı. Bu film TGRT de yayınlandı.

Yönetmen Filmografisi

Arama Motoru - 2015
Mahmut ile Meryem - 2013
Mommo - Kızkardeşim - 2008
5 Numaralı Kamp - 1993

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Ah Yalan Dünya - 2015 .... Belgesel / Atalay Taşdiken, Hacı Mehmet Duranoğlu
52. Antalya Film Festivali, Belgesel Film Seçkisi Bölümü, Gösterim. 2015
66. Berlin Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2016
21. Boston Türk Festivali, 16. Boston Türk Film Festivali, 11. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Finalist ve Gösterim. 2016
1. Berlin Türk Film Günleri, Gösterim Seçkisi. 2016
16. Frankfurt Türk Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2016
28. Münih Türk Film Günleri, Finalist ve Gösterim Seçkisi. 2017
17. Frankfurt Türk Film Festivali, 2016 Seyirci Ödülü. 2017

Güneş Bile Zor Ayrılır Bu Şehirden -
1. Köyceğiz Ulusal Film Festivali, Jüri Özel Ödülü.
Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
Kısa'ca Ramazan: Ay Hilal Olunca - 2009

Senarist Filmografisi

Mommo - Kızkardeşim - 2008
Yapımcı Filmografisi
İsmet'in Kısmeti - 2007 .... TV Filmi
Dök İçini Rahatla - 2006 .... TV Dizisi
Hacettepe Efsanesi - 2006 .... TV Filmi
Görüntü Yönetmeni Filmografisi
Yurdumda Ölmek İstiyorum - 1993 .... TV Dizisi

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!