Change your city to find closest events

Select Country

Change your city and continue to fun

Discover thousands of events and venues...
Popular Searches
Biletinial Suggests
      Biletinial Suggests
        Discover Your City #Special Events For City
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch
        • Français
        • Dansk

        Asuman Dabak


        Asuman Dabak ; 1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar’da dünyaya geldi. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Tatlı Hayat dizisindeki “Menekşe” rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kuran sanatçı, hazır cevap oluşuyla tanınıyor.

        Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda başlayan Asuman Dabak, Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi.

        2006’da Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kurdu.

        2007 yılında yakalandığı “rahim kanseri” hastalığı nedeniyle bir dizi ameliyat geçirdi. Hastalığı sebebiyle aoyuncu “taşıyıcı anne”lik için yasal yolların açılmasını istiyor.

        Asuman Dabak, Çocukluk aşkı olan Avukat Ümit Birsel ile evlidir. Dabak’ın nikah şahitliğini, eski set arkadaşı Türkan Şoray yapmıştı.

        Rol aldığı bazı oyunlar :

        Aya Maya Kumpanya
        Kaç Baba Kaç
        Şen Şakrak Kabare
        Annem 40 Yaşında Babaannem 20
        Şaşkın Aşıklar
        Çık Çıkabilirsen İşin İşinden
        Boing Boing
        Papaz Kaçtı
        Bu Oyun Başka Oyun
        Şahane Düğün

        Filmografisi :

        Pis Yedili – 2011-
        Nuri – 2011
        Leyla ile Mecnun – 2011
        Çakıl Taşları – 2010
        Geniş Aile – 2010
        Yalancı Romantik – 2009
        Haneler – 2009
        Süper Babaanne – 2008
        Cumhur Cemaat – 2007
        Adem’in Trenleri – 2007
        Ayda – 2007
        Üç Tatlı Cadı – 2007
        Tövbe – 2006
        Bir İhtimal Daha Var – 2006
        Erkek Tarafı – 2005
        Şans Kapıyı Kırınca – 2004
        Dayı – 2004
        Hürrem Sultan – 2003
        Tatlı Hayat- 2001
        Baykuşların Saltanatı – 2000
        Hayat Bağları – 1999
        Örümcek – 1998
        Kara Melek – 1996
        Böyle mi Olacaktı
        Tatlı Kaçıklar
        Gurbetçiler