Change your city to find closest events

Select Country

Change your city and continue to fun

Discover thousands of events and venues...
Popular Searches
Biletinial Suggests
      Biletinial Suggests
        Discover Your City #Special Events For City
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch
        • Français
        • Dansk

        Hakan Kurtaş


        Lise hayatını Bursa Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Kurtaş'ın annesi iktisatçı, babası çocuk doktoru. Annesi, Hakan 3 yaşındayken İktisat bölümünden mezun olup ardından tekrar sınava girerek resim öğretmenliğini de bitirmiştir. Kendisinden küçük 2 erkek kardeşi vardır. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde basketbol oynadı. Karikatürler çizer, müzikle uğraşır. Bir dönem Leman, Uykusuz mizah ve karikatür dergilerinde karikatürleri yayınlanmıştır.
         
        Kariyeri

        Tiyatro'ya orta okulda ilgi duymaya başlayan Kurtaş, Lisede bu işi yapmaya karar verir. 2010 yılında DOT Tiyatrosunun Punk Rock oyununda yer alır. Daha sonra atv'de yayınlanan Ezel dizisinin final bölümünde "Can Uçar" karakterini canlandırmıştır. 2011-2012 yıllarında TMC yapım tarafından Kanal D hazırlanan ve daha sonra Star TV'ye transfer olan Bir Çocuk Sevdim dizisinde "Sinan Harmangil" rolüyle asıl çıkışını yapmıştır. 2012 yılında başrolünü Hatice Aslan ile paylaştığı Vücut filminde başından trajik olaylar geçen "İzzet Gündoğdu" karakterini canlandırmıştır. Yine 2012 yılında DOT tiyatrosunun Murat Daltaban yönetmenliğindeki oyunu Beautiful Burnout/Süpernova'da bir boksörü canlandırmıştır. Rolüne hazırlanmak için uzun süre boks eğitimi almıştır. En son Esme Madra yönetmenliğindeki Meşakkat ve Karısı kısa filminde oynamıştır, bu film Akbank 9. Kısa Film Festivali'nde 'Kurmaca Kısa Filmler' kategorisinde yarışmıştır. 2013 yılında Arkadaşları Ulaş Tuna Astepe ve Cem Tunçer ile birlikte Bir Aralık adlı müzik grubu kurmuşlardır. Kurtaş bu müzik grubunda hem söz yazıp beste yapıyor, hem de gitar çalıp şarkı söylüyor. Şarkılarını da İnternet üzerinden yayınlamışlardır.
         
        Filmografisi

        Sinema

        2012 Vücut Başrol: İzzet Gündoğdu
        2017 Dolunay Deniz
        2015-2016 Filinta Sultan II. Abdülhamid
        2016 Seddülbahir 32 Saat Nafiz
        2015 Analar ve Anneler Murat
        2011-2012 Bir Çocuk Sevdim Başrol: Sinan Harmangil
        2011 Ezel Konuk oyuncu: Can Uçar
        2013 A.Ş.K. Başrol: Kerem Gürsoy

        Tiyatro
         
        2010 Dot-Punk Rock Rıza Kocaoğlu
        2010 Avaz Avaz Yazan: Hakan Kurtaş Aralık Hareketi
        2012 Beautiful Burnout/Süpernova Başrol Murat Daltaban

        Ödülleri

        2010 Afife Jale Tiyatro Ödülleri Yeni Kuşak Özel Ödülü
        2011 16. Sadri Alışık Ödülleri Efes Özel Ödülü Punk Rock
        2011 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu Vücut (film)
        2012 Oyuncular Sitesi Prestij Ödülleri Umut Vaat Eden Oyuncu Bir Çocuk Sevdim (dizi)