Select Country
Change your city and continue to fun
- Türkçe
- English
- Hrvatski
- Shqip
- Deutsch
- Français
- Dansk
- Čeština
- Nederlands
Mehmet Selin Sağdıç
Sales Events
Mehmet Selin Sağdıç sales eventsİstanbul Anadoluİstanbul Anadolu Tickets
Who is Mehmet Selin Sağdıç?
Biography2002 yılında Trakya Üniversitesi’nde bir avuç idealist düşünen insanla birlikte kurdukları, Görsel ve Sahne Sanatları Topluluğu’nun ilk tiyatro oyununu yönetti. Trakya genelinde turneler yaptı. Çeşitli oyunlarda oynayarak pantomim sanatına yaklaşan beden kullanımları sergiledi.
2005 yılında Kıbrıs'ta bulunduğu sırada pantomim sanatıyla tanıştı. Pantomim stil ve teknikleri öğrenmeye başladı. Güzelyurt Sanat Festivali'nde "Empati Savaş" adlı ilk pantomim gösterisini sergiledi.
Daha sonra tiyatro eleştirmeni Derya Sağlam’la birlikte Derme Tiyatro’yu kurarak çocuk tiyatrosu alanında çalışmalar yapmaya başladı.
2010 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Pantomim Sanat Dalı'nda öğrenim gördüğü sırada Vecihi Ofluoğlu yönetiminde klasik pantomim tekniklerini akademik düzeyde öğrenerek subjektif mim, lirik ve gerçeküstücü (sürreal) mim stili üzerine yoğunlaşmaya başladı. Pantomim oyunlarını bu alanda sergilemeye devam etti..
Bu süreçte Marcel Marceau’nun öğrencileri olan Alexander Neander, Wolfram von Bodecker, Greg Golston ve Eric Wilcox’tan mim teknikleri ve görme biçimleri üzerine atölyeler aldı.
Ayrıca Global Clown School Genel sanat yönetmeni René Kres, Abdurrahman Albayrak, Bülent Develi, Caner Karavit ve Oktay Anılanmert gibi isimlerden mim sanatının işleyiş biçimi ve uygulanılabilir alanları hakkında eğitimler aldı.
Çeşitli televizyon dizileri, festival, tiyatro oyunları ve kliplerde pantomim performansları gerçekleştirdi.
Günümüzde tam anlamıyla değer göremeyen pantomim sanatını, hem çocuklara hem de yetişkinlere ulaştırmak için 2013 yılında Mimbaz Tiyatro’yu kurdu.
Doğanın talanına karşı sanat siperi oluşturan Üç Beş Ağaç Kervanı ile birlikte 2 yıl boyunca tüm Türkiye’yi gezerek sokakta ya da sahnede pantomim performansı sergiledi.
Ayrıca Halkevleri tarafından her ay çıkarılan Uçurtma Çocuk Dergisi’nde “Mimas” adında bir tiplemeyle çocuklara ulaşıyor.
Pantomim sanatının hareket toplamı olduğunu ve “an”ın özgürleşme sürecini seyirci kitlesine aktarmayı benimseyen “Natürel Mim” adını verdiği teknik ve yöntemlerini, katıldığı atölyeler ve ders verdiği kurumlarda mim öğrencilerine göstermektedir.