Change your city to find closest events

Select Country

Change your city and continue to fun

Discover thousands of events and venues...
Popular Searches
Biletinial Suggests
      Biletinial Suggests
        Discover Your City #Special Events For City
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch
        • Français
        • Dansk

        Ayhan Taş


         

        Ayhan Taş kimdir?

         

        Ayhan Taş, 25 Haziran 1971'de Adana'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamlamıştır. Gençlik yıllarında şiir topluluğu çalıştırıcılığı ve radyo programcılığı gibi farklı alanlarda deneyim kazanmıştır.

         

        Tiyatro Geçmişi


        1997 yılında Arayış Tiyatro Topluluğu bünyesinde oyunculuk ve yönetmenlik yaparak tiyatro dünyasına adım atan Ayhan Taş, sonraki yıllarda Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde eğitim almıştır. Tiyatro kariyerindeki önemli dönemleri şu şekildedir:

         

        1997: Arayış Tiyatro Topluluğu'nda Melih Cevdet Anday'ın "İçerdekiler" adlı oyununda görev aldı.
        1998: Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde ışık tasarımı yaptığı "Cumhuriyete Selam" adlı oyunda yer aldı.
        2001: Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurarak yaratıcı çalışmalara imza attı ve Türkiye'ye tiyatro sporunu getirdi.
        2002: Ferhan Şensoy'un "Haldun Taner Kabare" adlı oyununda oyunculuk yaptı.
        2003: Berthold Brecht'in "Carrar Ana'nın Silahları" adlı oyununda rol aldı.

         

        Filmografisi

        Sinema

        2009: 7 Avlu - Tahir
        2014: Yusuf Yusuf - Cabbar
        2014: İnşaat 2 - Müezzin Ferruh
        2014: Sürgün İnek - Vahap
        2015: Çarşı Pazar - Berber Cemil
        2015: Düğün Dernek 2: Sünnet - Sahtekar Doktor
        2016: Babaların Babası
        2016: Çetin Ceviz 2
        2016: Bayram Abi
        2016: Bir Baba Hindu
        2017: Çalgı Çengi İkimiz - İsmet
        2017: Kardeşim Benim 2 - Saim
        2020: Baba Parası
        2023: Aşkın Saati: 19.03 - Başkan
        Yakında: Öldüm Bittim
        2024: Efsane

         

        Televizyon

        Anında Görüntü Show: TV programı
        İşler Güçler
        Kardeş Payı
        Mahşer-i Cümbüş: Komedi programı
        Babam Çok Değişti
        Mükemmel Eşleşme
        Tetikçinin Oğlu
        Kod Adı Kırlangıç