Alican Yücesoy


Alican Yücesoy, ilk, orta ve lise eğitimini Bursa'da tamamladıktan sonra oyunculuk eğitimi için Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girmiştir. Okula girdiğinin ertesi günü yapılan bir seçmeye katılmasıyla Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda çalışmaya başlamıştır. Sonrasında diziler ve sinema filmleri yapmıştır. 2015 yılı itibarı ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun yeni genel sanat yönetmenidir.

Anne tarafı yarı Bulgaristan, Rusçuk göçmeni yarı Bartınlı iken baba tarafı Arap kökenlidir.

Rol aldığı oyunlar

He-Go: Halil Babür - Altıdan Sonra Tiyatro - 2017
Gülünç Karanlık: Wolfram Lotz- Bakırköy Belediye Tiyatroları-2016
Hayvan Çiftliği (oyun) : George Orwell - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2014
Sıkı Yönetim (oyun) : Albert Camus - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2012
Eksik (oyun) : Özer Aslan - Tiyatro Hal - 2012
Külhanbeyi Müzikali : Ülkü Ayvaz - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2011
Aklı Havada (oyun) : Ali Yenel - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2010
Yağmurcu (oyun) : Richard Nash - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2008
Tersine Dünya : Orhan Kemal - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2007
Dua Odası : Shan Khan - Tiyatro Z - 2006
Pırtlatan Bal: Aziz Nesin - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2005
Günün Adamı : Haldun Taner - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2005
Teneke (oyun) : Yaşar Kemal - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2004
Klakson, Borazanlar ve Bırtlar  : Dari Fo - Bakırköy Belediye Tiyatroları - 2004
Köpek Kadın Erkek : Sibylle Berg - 2004
Suret : Onur Bayraktar - Stüdyo Drama - 2004

Filmografisi

2017- Aşk Uykusu
2016- Kördüğüm (Umut)
2015- Serçe Sarayı (Ali Rıza öğretmen)
2014- Bana Artık Hicran De
2013-2014 İntikam (Ali Sülen)
2012-2013 Şubat (Şubat)
2012 Suskunlar (Cebrail)
2011 Sen De Gitme (İlker)
2011 Eyvah Eyvah 2 (Ibrahim)
2010 Prensesin Uykusu (Neşet)
2010 Fatmagülün Suçu ne (Ali)
2010 Eyvah Eyvah (Ibrahim)
2009 Ev
2008-2010 Adanalı (dizi) (Tilki Timur)
2008 Dinle Neyden (Halil Tabip)
2007 Gurbet Yolcuları (Hüseyin)
2007 Zoraki Koca(Tarık)
2007 Umut Adası (Tuğra)
2006 Son Osmanlı Yandım Ali (Mustafa Kemal)
2004 2 Eylül(Tim Çavuşu)
2004 Akümülatörlü Radyo (Murat)
2003 Sessiz Gece (Işık)
2003 Pilli Bebek (Ertuğrul)

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!