Güzel Ülke

Güzel Ülke

5 Mart 2018 Pazartesi
113 dakika
  • 22. Uçan Süpürge

Yönetmen / Director: Warwick Thornton
Senaryo /
Screenplay: Steven McGregor, David Tranter
Görüntü Yönetmeni /
Director of Photography: Dylan River Warwick Thornton
Sanat Yönetmeni /
Art Director: Theo Benton
Kurgu /
Editing: Nick Meyers
Müzik /
Music: Jemma Burns, Damien Lane
Oyuncular /
Cast: Bryan Brown, Matt Day, Tremayne Doolan, Trevon Doolan, Anni
Finsterer
Yapımcı /
Producer: David Jowsey, Greer Simpkin
Yapım Şirketi /
Production Company: Bunya Productions, Sweet Country Films
Dağıtım /
Distribution: Filmartı
E-posta /
E-mail: operation2@filmarti.com.tr
Yaş Sınırı /
Age Limit: 16+

2017 Venedik FF; Jüri Özel Ödülü / 2017 Toronto UFF; Platform / 2017 Asya Pasifik Ekran Ödülleri; En İyi Film /
2017 Adelaide FF; En İyi Film, En İyi Kurmaca Film


2017 Venice FF; Special Jury Prize / 2017 Toronto IFF; Platform / 2017 Asia Pacific Screen
Awards; Best Film / 2017 Adelaide FF; Best Feature, Best Fiction Feature

1920’lerde geçen Avusturalyalı kovboy filmi, adaletin kendisinin bile yargılandığı bir yerde, yaşlı Aborjin bir çiftçinin nefsi müdafaa için beyaz bir adamı vurup kaçmasının hikayesini anlatıyor. 1920’lerin ırkçılık sorununu çağdaş bir bakış açısıyla sunan film, Venedik FF’de prömiyerini yaptıktan sonra Busan, Sundance gibi birçok festivalde de gösterim şansı elde etmişti.

English Version

The Australian western film which tells the story of an old Aboriginal farmer who shot a white man in self-defence in a place where justice itself is even judged during 1920’s. The film, which presents the 1920s issue of racism with a contemporary perspective, had a chance to be screened at many festivals such as Busan and Sundance after having premiere in Venice FF.

WARWICK THORNTON

Avustralya Film, Televizyon ve Radyo Okulunu sinematograf olarak bitirdikten sonra kariyerine kısa filmler çekerek devam etti. Kısa filmlerinin çoğunu Berlin UFF gibi festivallerde gösterilen yönetmen, 2009 yılında Cannes FF’de Camera d’Or’u da
kazandı.

English Version

After graduating Australian Film, Television and Radio School as a cinematographer, he continued his career making short films. While having most his short films screened at festivals like Berlin IFF, the director also won Camera d’Or at Cannes Film Festival in 2009.

Filmografi / Filmography

2017
We Don’t Need A Map
2015 Septembers of Shiraz
2013 The Darkside
2011 Here I Am
2009 Samson & Delilah (kısa / short)
2008 Bit of Black Business

Yorumunuz Başarıyla Gönderildi.
İşlemeniz yapılırken bir hata oluştu

Seanslar ve Salonlar
Sinema Tiyatro Konser Opera&Bale Tümü