Ülke Seçiniz
Şehrinizi seçip eğlenceye devam edin.
-
Türkçe
-
English
-
Hrvatski
-
Shqip

ESKİ FOTOĞRAFLAR
Atatürk Kültür Merkezi Halil Rıfat Paşa Mah. Mumbaba Cad. / SİVAS 07 Aralık Perşembe - 09 Aralık 2023 Cumartesi- Belirtilmemiş
ESKİ FOTOĞRAFLAR -SİVAS DT
Büyük Oyunu 13+
1 Perde - 1 Saat 20 Dakika
Yazan Dinçer Sümer
Yöneten Ece Okay
OYUNUN KONUSU
Geçen yıl kaybettiğimiz yazarımız Dinçer Sümer’i
anma amacıyla sahnelediğimiz Eski Fotoğraflar’ın
konusunu şöyle özetliyor değerli yazar:
“Uzun, sıkıntılı bir otobüs yolculuğunda, soğuk bir
kış gecesi gördüm Sevtap’ı. Yorgun, bıkkın, küs,
sapsarı bir yüzü vardı. Sonra Seyit’i gözledim: iş
ve işçi bulma kurumunun kapısındaki kalabalığın
arasında, elinde kağıtlar darmadağındı. Nurcan,
içimizden birinin çocukluk aşkıydı. Cavit’i siz de
anımsayabilirsiniz. Numan Bey’le Neslihan da
yabancı gelmeyecek sanırım. Eski Fotoğraflar’daki
öteki kişiler de. Sevgi’yi derseniz, hepimizin gözü
ısırıyor bir yerlerden. Bir yerde çok benziyorlar
birbirlerine. Hepsi de koca ağacın ham, ezik, kurt
yemiş, don vurmuş bereli kavruk meyveleriydi.
Hani o susuz, yanlış aşılı, acımasız baltalarla
yaralı yel yanığı koca ağacın. Eski Fotoğraflar’da,
yazık edilmiş bir yaşamı görüşelim istedim.
Çağımıza yaraşan, aydınlık, umutlu, sevgi ve
barışla beslenen, onurlu bir yaşam özlemini
tragedyasıdır Eski Fotoğraflar.”
OYUNCULAR:
Erkek Serkan Yanar
Kadın Kardelen Fatma Göktaş
Dekor Tasarımı Murat Şimşek
Kostüm Tasarımı Deniz Bilgili
Işık Tasarımı Hasan Koçyiğit
Müzik Can Atilla
Asistan Özge Tepe
Sahne Amiri Yusuf Şahin
Kondüvit Koray Gökkaya
Işık Kumanda Erdem Yalçın
Suflöz Elif Alara Çetinel
Dekor Sorumluları Turan Doymuş / Ahten Kerekli
Aksesuar Sorumluları İlhan Yalçın / Harun Afacan
Kadın Terzi Türkan Gül
Erkek Terzi Ramazan Arslan
Perukacı Hülya Gültemur
• Biletler temsilden 13 gün önce saat 10.00’da giselerde, 10.10’da www.biletinial.com adresinde satisa çikar.
• Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü gerektiginde temsil düzeninde ve programda degisiklik yapabilir.
• Devlet Tiyatrosu Giselerinden satin alinan biletler oyun iptal ve/veya degisimi durumlari hariç geri alinamaz ve degistirilemez.
• ÜYELIK girisi yapilarak satin alinan biletlerin iadesi, etkinlik saatine 48 saat kala BILETLERIM bölümü içinde yer alan IPTAL ET kismindan yapilabilir. Iptal/Iade islemleri internetten alinan ve giseden yazdirilmamis biletler için geçerlidir.
• ÜYELIK girisi yapilmadan satin alinan biletlerin iade taleplerinin etkinlik saatine 48 saat kala info@biletinial.com adresine mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Iptal/Iade islemleri internetten alinan ve giseden yazdirilmamis biletler için geçerlidir.
• Büyüklere oyunlar 8 yasin üzerindeki seyirciler içindir. Oyunlara göre yas siniri degisebilir.
• 8 yasindan küçük çocuklarin (çocuk ve gençlik oyunlari hariç) oyunlarimiza getirilmemesi rica olunur.
• Temsiller ilan edilen tarih ve saatte baslar. Seansa geciken izleyicilerimiz ilk perdeyi izleyemezler.
• Internet ve mobil uygulamalar üzerinden sadece ögrencilere ve ögretmenlere indirimli bilet satisi yapilir.
Sağlığınız İçin
• T.C. İçişleri Bakanlığı'nın 14.01.2022 tarihli "PCR Test Zorunluluğu" konulu genelgesi uyarınca koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi ile konuyla ilgili olarak Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığına karar verilmiştir.
• İzleyiciler etkinliklere Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bilgilerini göstererek giriş yapabilirler. Tüm kontroller etkinlik girişlerinde HES uygulaması üzerinden yapılacaktır. HES kodunun gerekli bilgileri gösterebilmesi için izleyicilerin HES mobil uygulamasının güncel sürümünü indirerek “HES Kod Ayarları” bölümünde bulunan Risk Durumu, Aşı Durumu, Hastalık Durumu ve Test Durumu alanlarını görüntülenmesine izin vermeleri gerekmektedir. 18 yaş altındaki izleyiciler için PCR testi zorunluluğu yoktur.
• Ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılması zorunludur. Maskesini çıkardığı tespit edilenler uyarılacak, uyarıları dikkate almayanlar alanın dışına alınacaktır.
• İzleyicilere, girişte temassız ateş ölçümü uygulanacak, 37,5 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde seyirci mekânlara alınmayarak bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılacaktır.
ESKİ FOTOĞRAFLAR
