Biletinial'da etkinlikler bir tık uzağında !

Ülke Seçiniz

Şehrinizi seçip eğlenceye devam edin.

Binlerce etkinlik ve mekanı keşfet...
Popüler Aramalar
Biletinial Öneriyor
      Biletinial Öneriyor
        Şehrini Keşfet #Şehrine Özel Etkinlikler
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch
        • Français
        • Dansk

        Freya Allan


         

        Freya Allan Kimdir?

        Freya Allan, 6 Eylül 2001 tarihinde İngiltere'de doğmuş genç ve yetenekli bir oyuncudur. Allan, Netflix'in popüler dizisi The Witcher'da Cintralı Prenses Cirilla (Ciri) rolüyle uluslararası üne sahip olmuştur.

         

        Kariyeri

        Freya Allan, eğitim hayatına Oxford'daki Headington School'da başlamış olup, sanatsal yeteneklerini geliştirmek adına Beaconsfield, Buckinghamshire'daki Ulusal Film ve Televizyon Okulu'nda eğitimine devam etmiştir. Bu süre zarfında Bluebird ve The Christmas Tree adlı iki kısa filmde rol alarak oyunculuk kariyerine giriş yapmıştır. Allan, daha sonra Bournemouth Sanat Üniversitesi'nde okumaya devam etmiş ve burada Captain Fierce adlı kısa filmde Linda karakterine can vermiştir.

        Allan, 2019 yılında BBC'nin draması Dünyalar Savaşı'nın ilk bölümünde küçük bir rol aldı  ancak asıl çıkışını, Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin The Witcher kitap serisinden uyarlanan ve Lauren Schmidt Hissrich tarafından yaratılan fantastik drama türündeki Netflix dizisi The Witcher'da Prenses Ciri rolü ile yakaladı.  Allan, bu dizi çekilirken sekiz ay boyunca Macaristan'ın Budapeşte kentinde yaşamıştır.

        2020'nin başlarında Allan, The Witcher'ın ikinci sezonu için Londra'da hazırlıklara başlamış ve dizi 2021'de yayınlanmıştır. Bu süreçte Allan, Gunpowder Milkshake filminde genç Sam karakterini canlandırdı ve film Temmuz 2021'de Netflix'te yayınlandı. Ayrıca, The Third Day adlı mini dizide Karli karakteriyle beş bölümde başarılı performans sergiledi.

         

        Filmografi

        2017: Bluebird - Danny (Kısa Film)

        2017: The Christmas Tree - Christmas Tree Girl (Kısa Film)

        2017: Captain Fierce - Linda (Kısa Film)

        2018: Into the Badlands - Genç Minerva (1 Bölüm)

        2019: Dünyalar Savaşı - Mary (1 Bölüm)

        2019–günümüz: The Witcher - Prenses Cirilla (Ana Rol)

        2020: Gunpowder Milkshake - Genç Sam

        2020: The Third Day - Karli (Mini Dizi, 5 Bölüm)

        Freya Allan, 2021 yılında The Witcher dizisindeki performansıyla 46. Saturn Ödülleri'nde "Bir Televizyon Dizisinde En İyi Genç Oyuncu Performansı" kategorisinde aday gösterilmiştir. Bu adaylık, genç oyuncunun yeteneklerinin ve başarısının bir kanıtı olarak karşımıza çıkar.

         

        Günümüz

        Freya Allan, genç yaşına rağmen etkileyici bir kariyere sahip ve gelecekte de birçok önemli projede yer alması beklenen başarılı ve yetenekli bir sanatçıdır. Allan, oyunculuk yeteneklerini daha da geliştirmeyi ve uluslararası alanda daha geniş bir hayran kitlesi edinmeyi amaçlamaktadır.