Biletinial'da etkinlikler bir tık uzağında !

Ülke Seçiniz

Şehrinizi seçip eğlenceye devam edin.

Binlerce etkinlik ve mekanı keşfet...
Popüler Aramalar
Biletinial Öneriyor
      Biletinial Öneriyor
        Şehrini Keşfet #Şehrine Özel Etkinlikler
        • Türkçe
        • English
        • Hrvatski
        • Shqip
        • Deutsch
        • Français
        • Dansk

        Kiefer Sutherland


         

        Kiefer Sutherland Kimdir?

        Kiefer Sutherland, 21 Aralık 1966 tarihinde Londra'da dünyaya gelmiş, hem sinema hem de televizyon dünyasında büyük başarılara imza atmış bir oyuncudur. Oyuncu Shirley Douglas ve Donald Sutherland'ın oğlu olan Kiefer, sanatla küçük yaştan beri iç içedir.

         

        Kariyeri

        Sutherland, çocukluk yıllarında sıkça okul değiştirdi ve sonunda annesiyle birlikte Toronto'ya taşındı. Bu dönemde, kendini sanata ve özellikle de oyunculuğa adamış olan başarılı sanatçı,  ilk büyük çıkışını, 1984 yapımı Kanada filmi The Bay Boy ile yaptı ve bu filmdeki performansıyla Kanada'nın akademi ödülü olarak kabul edilen Genie'ye aday gösterilmiştir.

        Kiefer Sutherland, 1980'lerin sonları ve 1990'ların başlarında Hollywood'da önemli bir yere geldi. Stand By Me (Benimle Kal) (1986), The Lost Boys (Kayıp Gençler) (1987), Young Guns (Genç Silahşörler) (1988) ve Twin Peaks: Fire Walk with Me (İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü) (1992) gibi kült filmlerde rol alan başarılı sanatçı, 1998 yılında rol aldığı Dark City (Karanlık Şehir) ile sinemadaki yerini sağlamlaştırdı.

        Fox'un popüler dizisi 24'te Jack Bauer karakterini canlandıran sevilen oyuncu, bu rolüyle, Emmy, Altın Küre, Satellite ve SAG ödülleri gibi birçok prestijli ödüle layık görüldü. Dizinin başarısı, Sutherland'in kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu ve ona uluslararası bir şöhret kazandırdı.

        Sutherland, sinema kariyerine de devam etmiş ve Phone Booth (Telefon Kulübesi) (2002), The Sentinel (Fedai) (2007) ve Melancholia (Melankoli) (2011) gibi filmlerde dikkat çeken performanslar sergilemiştir. 2021'de piyasaya sürülen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain oyununda yaptığı seslendirme ile öne çıkmış ve Designated Survivor adlı dizide rol almıştır.

        Kiefer Sutherland, kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık kazanmış başarılı bir oyuncudur. 24 dizisindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Emmy, Altın Küre ve SAG ödüllerini kazandı. Ayrıca, dizinin yardımcı yapımcısı olarak bir Emmy ödülü daha aldı. Mirrors (Aynalar), Taking Lives (Hayatın Benim), The Vanishing (Kayboluş) ve A Few Good Men (Birkaç İyi Adam) gibi filmlerdeki rolleriyle de bilinmektedir.

        Günümüzde

        Kiefer Sutherland, yeteneği ve karizmasıyla hem sinema hem de televizyon dünyasında iz bırakmış son derece başarılı performanslara imza atmış bir aktördür. Onun oyunculuğu, derinliği ve çok yönlülüğü ile herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Kariyerindeki başarılar ve ödüller, onun ne kadar yetenekli ve çalışkan bir sanatçı olduğunu kanıtlamaktadır.

         

        Başlıca Filmleri:

        Stand By Me (1986)

        The Lost Boys (1987)

        Young Guns (1988)

        Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)

        Dark City (1998)

        Phone Booth (2002)

        The Sentinel (2007)

        Melancholia (2011)

        Televizyon:

        24 (2001-2010, 2014), Jack Bauer rolünde

        Touch (2012-2013), Martin Bohm rolünde

        Designated Survivor (2016-2019), Tom Kirkman rolünde

        Video Oyunları:

        Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014), Big Boss seslendirmesi

        Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2015), Venom Snake seslendirmesi

        Ödülleri

        Emmy Ödülü: 24 dizisindeki performansı ile

        Altın Küre Ödülü: 24 dizisindeki performansı ile

        SAG Ödülü: 24 dizisindeki performansı ile

        Bodil Ödülü: Melancholia filmi ile adaylık

         

        Filmografi

        Yönettiği Filmler:

        Last Light (1993)

        Truth or Consequences, N.M. (1997)

        Woman Wanted (2000)

        Rol Aldığı Filmler:

        Max Dugan Returns (1983)

        The Bay Boy (1984)

        Brotherhood of Justice (1986)

        Trapped in Silence (1986)

        Stand By Me (1986)

        At Close Range (1986)

        Crazy Moon (1987)

        Promised Land (1987)

        The Lost Boys (1987)

        Bright Lights, Big City (1988)

        Young Guns (1988)

        1969 (1988)

        Renegades (1989)

        Young Guns II (1990)

        Flatliners (1990)

        The Nutcracker Prince (1990)

        Flashback (1990)

        Article 99 (1992)

        Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)

        A Few Good Men (1992)

        Last Light (1993)

        The Three Musketeers (1993)

        The Vanishing (1993)

        The Cowboy Way (1994)

        Eye for an Eye (1996)

        Freeway (1996)

        A Time to Kill (1996)

        Armitage III: Poly-Matrix (1997)

        Truth or Consequences, N.M. (1997)

        Dark City (1998)

        A Soldier's Sweetheart (1998)

        Break Up (1998)

        Ground Control (1998)

        Eye of the Killer (1999)

        After Alice (1999)

        Beat (2000)

        Woman Wanted (2000)

        Picking Up the Pieces (2000)

        The Right Temptation (2000)

        Cowboy Up (2001)

        To End All Wars (2001)

        Dead Heat (2002)

        Desert Saints (2002)

        Behind the Red Door (2002)

        Phone Booth (2003)

        The Land Before Time X: The Great Longneck Migration (2003)

        Paradise Found (2003)

        Taking Lives (2004)

        The Flight That Fought Back (2005)

        River Queen (2005)

        I Trust You To Kill Me (2006)

        The Sentinel (2006)

        The Wild (2006)

        The Simpsons (2006-7)

        Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight (2007)

        Mirrors (2008)

        Call of Duty: World at War (2008)

        Corner Gas (2008)

        24: Redemption (2008)

        Monsters vs. Aliens (2009)

        24 (film)(2009)

        24 (2001-2010)

        Touch (dizi) (2012-2013)

        24 (2001-2014)

        Designated Survivor (2016-present)

        Flatliners (2017)