Baltazar Kormakur


Baltasar Kormákur Samper, 27 Şubat 1966, Reykjavik, İzlanda doğumlu oyuncu ve yönetmen. İzlanda Drama Akademisi'nden mezun oldu. İzlanda'da genç nesil oyuncular arasında oldukça önemli bir yere sahip olmasına rağmen, asıl ismini İzlanda ve dışında yönettiği on kadar tiyatro yapımındaki başarısıyla almıştır. Reykjavik'te, iki arkadaşı ile beraber kurdukları "Castle in the Clouds" adlı tiyatro şirketinin sahibidir.

Filmografi - Yönetmen

2009 Inhale
2008 Brúðguminn "White Night Wedding"
2006 Mýrin "Jar City"
2005 A Little Trip to Heaven
2002 Hafið "The Sea"
2000 101 Reykjavík

Filmografi - Oyuncu

2003 Stormy Weather
2002 Regina!
2001 Minä ja Morrison “Me and Morrison”
2001 No Such Thing
2000 101 Reykjavík
2000 Englar Alheimsins “Angels of the Universe”
1999 The Split
1998 Dream Hunters (TV)
1996 Djöflaeyjan “Devil's Island”
1996 Draumadísir “Traumland”
1995 Agnes
1992 Ævintýri á Okkar Tímum “A Fairy of Our Time”
1992 Veggfóður: Erótísk Astarsaga “Wallpaper: An Erotic Love Story

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!