Hacı Mehmet Duranoğlu


1980, Adana, Osmaniye doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Osmaniye’de tamamladı. Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi. Öğrenciliği döneminde İletişim Fakültesi uygulama televizyonu Ün TV program biriminde ve Ajans İletişim’de çalıştı. Sayısız reklam, tanıtım ve belgesel filmleri yaptı, film festivallerine katıldı. İletişim Fakültesi uygulama gazetesi başta olmak üzere Konya’da yerel gazetelerde köşe yazıları yazdı. Halen özel bir prodüksiyon şirketinde belgesel çalışmalarına devam ediyor.
Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
Bırakın Çocuk Oynasın - 2018 .... Belgesel, 01:52:00 / Hacı Mehmet Duranoğlu, Atalay Taşdiken

Bir Filmi Aramak - 2016 .... Belgesel, 01:19:00
22. Boston Türk Festivali, 17. Boston Türk Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2017

Ah Yalan Dünyada - 2015 .... Belgesel, 01:43:00 / Atalay Taşdiken, Hacı Mehmet Duranoğlu
52. Antalya Film Festivali, Belgesel Film Seçkisi Bölümü, Gösterim. 2015
66. Berlin Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2016
21. Boston Türk Festivali, 16. Boston Türk Film Festivali, 11. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Finalist ve Gösterim. 2016
1. Berlin Türk Film Günleri, Gösterim Seçkisi. 2016
16. Frankfurt Türk Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2016
28. Münih Türk Film Günleri, Gösterim Seçkisi. 2017

İyi ki Doğdum - 2007 / Hacı Mehmet Duranoğlu, Candan Murat Özcan

Abdallığın Binasını Sorarsan - 2007 / Candan Murat Özcan, Hacı Mehmet Duranoğlu
19. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Profesyonel Kategori. 2008
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Belgesel Dalı, Yarışma Filmi. 2008

Kefen Bayraklı Kale: Gaziantep - 2006
Yürüyen Köşk - 2006
Yüzyılın Ozanı: Aşık Veysel - 2003 / Rüya Demir, Deniz Elif Özgül, Hacı Mehmet Duranoğlu

Mortonaltı - 2002
14. Ankara Uluslararası Film Festivali, Belgesel Kategori, Amatör Dalda gösterim. 2002
2. Kısa-ca Öğrenci Filmleri Festivali, Belgesel Dalı, Birincilik Ödülü. 2002
Aydın Doğan, 14. Genç İletişimciler Yarışması, belgesel dalı, İkincilik ödülü, Eskişehir. 2002

Bir Eğitim Serüveni : İvriz - 2005
Yılın en iyi eğitim belgeseli, Konya. 2001
Aydın Doğan Vakfı, 13. Genç İletişimciler Yarışması, belgesel dalı Üçüncülük Ödülü. 2001
6. Altın Safran Belgesel Film ve Proje Yarışması, Amatör Kategori, Üçüncülük Ödülü. 2005

İzzet Baba - 2003

Dünden Bugüne Konya - 2001
1. Kısa-ca Film Festivali, Belgesel Dalı Üçüncülük Ödülü, Konya 2001

Sinemacılar Kralı - 2001

Ağaca Yüklenen Yürek - 2001
1. Kısa-ca Film Festivali, Belgesel Dalı, İkincilik Ödülü, Konya 2001

Uzluk Ailesi - 2001
19 Mayıs Ruhu - 2000
29 Ekim - 2000
Kutsal Şehir - 2000
Diğer Filmografisi
Görev Aldığı Belgeseller

O Gün: Sivas Cehennemi - 2002
O Gün: 17 Ağustos 1999 Depremi - 2002
O Gün: Utanç Gecesi : 6-7 Eylül 1955 Olayları - 2002
O Gün: 6 Kasım 1983 Seçimleri - 2002
Önce İnsan - 2004
Yüzyılın Aşkları: Afife Jale & Selahattin Pınar - 2003
Yüzyılın Aşkları: Naciye Sultan & Enver Paşa - 2004
Ecevit: Bir Karaoğlan Belgeseli - 2004 (5 Bölüm)
Liderler; R. Tayyip Erdoğan - 2007

Hazırladığı Belgeseller

Türk Traktör - 2004
Garip: Neşet Ertaş Belgeseli - 2005 (3 Bölüm)
Çalıkuşları: Notre Dame de Sion'un Çocukları - 2006 (3 Bölüm)
Liderler: Devlet Bahçeli - 2007
Liderler: Deniz Baykal - 2007

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!