Tolga Karaçelik


19 Mayıs 1981, İstanbul doğumlu. Koç lisesini bitirdikten sonra Marmara Hukuk Fakültesini bitirdi. Şiirleri ve öyküleri çeşitli dergilerde basıldı. Hukuk Fakültesinden sonra New York'a film okumaya gitti. Şu anda kısa film yönetmeni ve görüntü yönetmeni olarak serbest bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

Yönetmen Filmografisi

Sarmaşık - 2014 .... Sinema Filmi
Bebek İşi - 2013 .... TV Dizisi
Gişe Memuru - 2011 .... Sinema Filmi
Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
Kaşık Adam - 2004
1. Hisar Kısa Film Festivaline Katıldı. 2005
1. Akbank Kısa Film Festivali, Gösterim. 2004
26. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması. 2004

Güdü - 2005

2. Akbank Kısa Film Festivali, Gösterim. 2005

Ya Çıkarsa - 2006

6. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali, Kısa Film Yarışması. 2007
28. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması. 2006

Us'lu Durmak - 2006

3. Akbank Kısa Film Festivali, Kurmaca Kategorisi, Finalist. 2006
6. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali, Kısa Film Yarışması. 2007

Evoke - 2005

2. Hisar Kısa Film Festivali. 2006

Rapunzel - 2009
Adapazarı Sinemacıları 9. Kısa Film Gösterimi, Akbank 6. Kısa Film Festivali Ödüllü Filmler Bölümü, Gösterim. 2011
Akbank 6. Kısa Film Festivali, Mansiyon Ödüllü. 2010
Diğer Filmografisi
Sarmaşık - 2014 .... Senaryo (Sinema Filmi)
Gişe Memuru - 2011 .... Senaryo (Sinema Filmi)
Gişe Memuru - 2011 .... Kurgu (Sinema Filmi)
Kurtuluş Son Durak - 2011 .... Oyuncu (Sinema Filmi)
Yabancı Yazarların Gözüyle İstanbul - 2005 .... Görüntü Yönetmeni (Uzun Metraj Belgesel)
Hurt - 2005 .... Senaryo, Görüntü Yönetmeni (Kısa Film)
Bob - 2005 .... Görüntü Yönetmeni (Kısa Film)
The Living - 2004 .... Kameraman (Kısa Film)
Flowers and Kisses - 2004 .... Kamera Asistanı (Kısa Film)
Uncomfortably Numb - 2004 .... Işık Teknikeri (Kısa Film)
The Last Ten - 2004 .... Işık Teknikeri (Kısa Film)

Yer aldığı filmler

Filmlerden, Tiyatrolardan, Konserler ve Festivallerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun!